Wintersport

Dichtbij (40 minuten) in de Forez ligt Praboure, een gebied met 7 pistes, in totaal 6 kilometer,vele kilometers langlaufpistes, racketwandelingen,  sledehonden en snowkite. De skipassen zijn hier vrij laag geprijsd.

Zie ook www.ski-cretes-du forez.org


Mont-Dore ligt aan de voet van de hoogste berg uit het Centraal Massief, de Puy de Sancy met de top op 1886 meter.Het gebied ligt op ruim 1 uur rijden van het vakantiehuis.
Steile en vlakke pistes wisselen hier elkaar af.
Mont-Dore was één van de eerste geclassificeerde wintersportplaatsen.Nu is dit rustieke bergdorp de perfecte bestemming voor een actieve familievakantie.
 

Hoogtes
Top1840 m
Middenstation1500 m
Dalstation1350 m

Dorp1050 m
Hoogteverschil 490 m

Pistes ( totaal 34)
Beginner 17;  liften 2
Middelmatig niveau 8; liften 3
Gevorderden 6; liften 14
Expert 3; liften 1

www.mont-dore.com

Besse/ Super Besse

Besse is een stad in de Auvergne, die dateert uit de middeleeuwen en renaissance, met smalle straatjes en kleine winkeltjes én de moderne wintersportplaats Super Bess welke is gelegen aan de zuidelijke helling van de Sancy berg (1886m). Beide plaatsen liggen te midden van meren en kraters.
Slechts 35 km van de A75, Parijs-Clemont-Montpellier. Ruim 1 uur rijden van het vakantiehuis. De wintersportplaats beschikt over 22 liften (waaronder 1 kabelcabine en 4 stoeltjesliften). Het gebied heeft een verbinding met de wintersportplaats Mont-Dore. Kunstmatige sneeuw op de afdalingen voor beginners, 120 km cross-country pistes tussen de bevroren meren. Er is zelfs een piste tegen de flank van een vulkaan, welke afdaalt in zijn krater. 

Hoogtes
Top1800 m
Middenstation1550 m
Dalstation1350 m
Hoogteverschil450 m

Pistes
Beginner 5 , liften 1
Middelmatig niveau 9; liften 5 
Gevorderden 9; liften 16
Expert 4; 

www.super-besse.com
 

Andere skigebieden in de Auvergne:

Le Lioran: www.lelioran.com
Montagne Bourbonnaise, La loge des gardes: www.logedesgardes.comMassif du Mezenc: www.mezencloiresauvage.com
Massif du Chancy: www.sancy.com